Natuurpunt Zuidrand Antwerpen

Welkom op de website van Zuidrand Antwerpen


Natuurpunt Zuidrand Antwerpen is een lokale afdeling van Natuurpunt, die de gemeenten Wilrijk, Edegem en Hove bevat. Met bijna 1700 leden is onze afdeling niet bij de kleinste. Verder organiseren we verschillende activiteiten; van 2x per week beheerwerken tot vogeltochten, wandelingen, winteravonden en veel meer.


Sound of Science

Op 27 mei wordt het allereerste openlucht wetenschapsfestival van België georganiseerd: Sound of Science 2018 ! Met muziek, tenten, foodtrucks en natuurlijk: véél wetenschap! Kijk mee naar een live dissectie van mensenhersenen, Lieven Scheire vertelt over DNA, vlieg eens met een drone of steek je hand eens in een fantoompaard. Aan de stand van Natuurpunt ontdek je het grootste citizen science project van Vlaanderen: Waarnemingen.be. Ga mee vogels spotten, kriebelbeestjes zoeken of bijen vangen en voer je waarnemingen live in op de website aan de stand van Natuurpunt. Kortom een dag om niet te missen, voor jong en oud.

>> Zondag 27 mei in domein Hof ter Linden in Edegem. Tickets en info op soundofscience.be.


Expeditie Natuurpunt

Help jij dit topteam geld in te zamelen voor het uilenbos?

Het Uilenbos is een van de belangrijkste bossen in Hove en omstreken. Het is immers de thuisbasis van de reeën die in de omstreken geregeld te zien zijn. Wij zagen ze alvast verschillende keren!

Het Uilenbos was tot voor kort eigendom van het OCMW van Antwerpen. Om de belangrijke natuurwaarden -onder andere voor het voortbestaan van de reeën- te verzekeren, werd het bos aangekocht door Natuurpunt en de gemeente Hove. Het maakt onderdeel uit van het landschapspark Grote Boshoek dat zich uitstrekt van Hove tot Lint en Boechout.

De financiële ondersteuning van Natuurpunt voor dit project is voor onze gebieden dan ook heel belangrijk. Wij willen daar graag aan bijdragen en nemen daarom deel aan Expeditie Natuurpunt.

Het laatste weekend van juni wandelen wij als ‘Boys 4 Nature’ 70 kilometer van Meerhout naar Mechelen (https://expeditie.natuurpunt.be/project/9126 ). De tocht kan je financieel steunen op de website. Het ingezamelde geld gaat dan rechtstreeks naar het Uilenbos.

We plannen alleszins nog iets van (bedank)actie, hou daarom zeker de website van de expeditie en van Natuurpunt Zuidrand in de gaten. Voor verdere vragen kan je ons ook steeds mailen (peter@te-de.be of tim.deroeck@gmail.com).

Boys 4 Nature (Peter, Tim, Christian, Tim)


Een vraag?

Stuur een e-mail naar vraag@zuidrand.be of contacteer ons via een privéberichtje op Facebook.