Natuurpunt Zuidrand Antwerpen

Zuidrand Antwerpen

is een lokale afdeling van Natuurpunt, die de gemeenten Wilrijk, Edegem en Hove omvat. Met bijna 1700 leden is onze afdeling niet bij de kleinste. Verder organiseren we verschillende activiteiten; van beheerwerken tot vogeltochten, wandelingen, winteravonden, enz.


Opening Frijthout


Oproep foto’s

Heb jij nog foto’s vanop 1 van onze activiteiten en mogen wij ze op onze website gebruiken ?

Stuur ze dan naar foto@zuidrand.be (met vermelding van welke activiteit en uw naam, liefst zo groot mogelijk doorsturen via wetransfer), binnenkort ziet u uw foto’s op deze website verschijnen.

Alvast bedankt, door jou kunnen wij onze website levendig houden.

Het Natuurpunt Zuidrand Antwerpen Team


Expeditie Natuurpunt

Het Uilenbos is een van de belangrijkste bossen in Hove en omstreken. Het is immers de thuisbasis van de reeën die in de omstreken geregeld te zien zijn. Wij zagen ze alvast verschillende keren!

Het Uilenbos was tot voor kort eigendom van het OCMW van Antwerpen. Om de belangrijke natuurwaarden -onder andere voor het voortbestaan van de reeën- te verzekeren, werd het bos aangekocht door Natuurpunt en de gemeente Hove. Het maakt onderdeel uit van het landschapspark Grote Boshoek dat zich uitstrekt van Hove tot Lint en Boechout.

De financiële ondersteuning van Natuurpunt voor dit project is voor onze gebieden dan ook heel belangrijk. Wij willen daar graag aan bijdragen en nemen daarom deel aan Expeditie Natuurpunt. Het laatste weekend van juni wandelen wij als ‘Boys 4 Nature’ 70 kilometer van Meerhout naar Mechelen (https://expeditie.natuurpunt.be/project/9126 ). De tocht kan je financieel steunen op de website. Het ingezamelde geld gaat dan rechtstreeks naar het Uilenbos.

We plannen alleszins nog iets van (bedank)actie, hou daarom zeker de website van de expeditie en van Natuurpunt Zuidrand in de gaten. Voor verdere vragen kan je ons ook steeds mailen (peter@te-de.be of tim.deroeck@gmail.com).

Boys 4 Nature (Peter, Tim, Christian, Tim)


Een vraag?

Stuur een e-mail naar vraag@zuidrand.be of contacteer ons via een privéberichtje op Facebook.