Historische rondleiding

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - za 12 sep.
14:00 - 16:30

Location
Ingang Fort 7

Categories


Een wandeling door Fort 7 is niet alleen doorheen een prachtig natuurgebied, maar ook door de tijd. 160 jaar geleden werd het gebouwd ter verdediging van het laatste stuk Belgisch grondgebied dat moest kunnen standhouden tegen een agressieve vijand in een dreigende oorlog. Dat die er nooit gekomen is, was misschien wel mee te danken aan dit fort. 50 jaar later was het gemoderniseerd, en stond in de aanloop naar de Groote Oorlog wel niet langer in de eerste linie, maar nog altijd paraat. Na nog eens dertig jaar werd het eens te meer uitgebreid en aangepast, deze keer door de Duitse bezetter die er een heel bijzondere functie aan gaf. Van al die periodes, en die ertussen en erna, is het fort zijn eigen unieke getuige.

Praktische info

  • Afspraak stipt om 14 u aan de Legerstraat 40, aan de poort met de vlag van Natuurpunt, dus niet de andere ingang van het fort via de parking van de vissersclub op nr 60.
  • Huisdieren mogen niet mee. Het parcours telt trappen en hellingen die lastig kunnen zijn voor minder mobiele bezoekers. Stevig schoeisel is aangeraden.
  • Inschrijven: via mail naar fort7-20200628@proximus.be (met contactgegevens + aantal deelnemers)