Natuurwerkdag Uilenbos CORONA veilig!

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - za 16 jan.
10:00 - 15:00

Location
Uilenbos, Boshoekstraat

Categories


Vandaag rollen we de mouwen op en gaan we op een Corona veilige manier beheerwerken uitvoeren in het Uilenbos. Het resultaat van de beheerwerken van vorig jaar was meteen te zien aan de beter opgeschoten voorjaarsbloeiers ! Het broekbos in het gedeelte van de beekvallei, dient uitgedund om voorjaarsflora voldoende kansen te geven…. Maar dit is wel een intensieve taak! Gelukkig konden we vorig jaar rekenen op heel wat medewerkers, wat een hele fijne sfeer creëerde.

De werken van vandaag bestaan dus voornamelijk uit het verwijderen van overtollige opgroei van esdoorn, els en populier. We verwerken het omgezaagde hout en stapelen het gepast. Jong en oud zijn meer dan welkom ! Aangezien we vermoeden dat de Coronarestricties mogelijks wel versoepeld maar nog niet opgeheven zullen zijn werken we een strikt protocol uit. Ieder die meedoet moet zich ter plaatse registreren en er wordt maximaal per 4 tewerkgesteld op een veilige manier. Afstandsregels vormen geen probleem in het bos (plaats genoeg).

We werken vandaag in 2 shiften: van 10 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 15 u. Je bent vrij om één of beide shiften mee te werken. Zorg wel voor goede werkhandschoenen en beschermend schoeisel en een picknick wanneer je de 2 sessies zou meedoen. Vergeet ook je eigen mondmasker niet. Bij echt slecht weer gaat enkel de voormiddag sessie door.

Inschrijven: via natuurpunt.zuidrand@gmail.com (meld je naam, aantal personen en contactgegevens)

Leiding: Rolph De Ceulaer – rdeceulaer@hotmail.com

Hugo Waeterschoot – hugo.waeterschoot@scarlet.be – 0477/33 23 30